Felins, alerta amb les boles de pèl!

Felins, alerta amb les boles de pèl!

Animalons_Andorra_boles de pel

Els gats són uns animals molt nets! Sabies que poden dedicar entre 7 i 12 hores diàries a llepar-se i empolainar-se? Compte, però, ja que en el seu hàbit diari de neteja ingereixen involuntàriament pèls que poden formar boles a l’interior del seu sistema digestiu.

Quan un gat s’empassa el seu pèl, poden donar-se diferents situacions:

Si el gat tus i expulsa la bola fàcilment, indica que aquesta no ha passat de l’esòfag. Si en canvi la tos va acompanyada de nàusees i vòmits, llavors la bola de pèl es troba a l’estómac o intestí prim. També pot expulsar els pèls ingerits a través dels excrements. Però alerta, si el nostre pelut pateix de restrenyiment, falta de gana, inflor a l’abdomen o pèrdua de pes podria ser degut, entre altres possibles causes, a una bola de pèl allotjada a l’intestí gros. En aquest últim cas, o davant el dubte en les diferents simptomatologies, poseu-vos en contacte amb el veterinari, ja que una podria necessitar una cirurgia.

Per prevenir una acumulació excessiva de pèl que pugui arribar a perjudicar la salut del nostre felí és necessari, d’una banda, disminuir la quantitat de pèl que ingereix diàriament i, de l’altra, facilitar la seva expulsió natural.

EL RASPALLAT 

Ens ajudarà a eliminar una bona part de pelatge mort o a punt de caure, especialment en gats de pèl llarg. A més, raspallar el pèl del nostre gat també ens permet eliminar la brutícia, el greix, les escames cutànies així com estimular la circulació sanguínia, millorant l’estat general de la pell del felí.

EL JOC

Jugar amb el nostre animaló cada dia i proporcionar-li un ambient ric en estímuls, ens permet mantenir-lo entretingut i actiu i evitar que l’animal s’empolaini excessivament per avorriment i s’empassi més pèl. Marramiau!

LA MALTA I L’HERBA GATERA

Tant la malta per a gats com l’herba gatera milloren el trànsit intestinal de la teva mascota: redueixen la formació de boles de pèl i en faciliten l’eliminació a través de la femta, evitant que s’acumulin a l’estómac i l’intestí i els produeixi problemes greus.

L’ALIMENTACIÓ

També existeixen aliments específics per a gats que, gràcies als seus ingredients alts en fibres vegetals, afavoreixen l’eliminació de pèls a través dels excrements. Abans de canviar la dieta, consulta-ho amb el teu veterinari.

Dit això, llepar-se és natural en els gats, però fer-ho en excés podria amagar un problema d’estrès, al·lèrgia o cistitis. Així doncs, observeu els vostres animalons!

Deja un comentario

Abrir chat
Hola 👋 ¿En qué podemos ayudarte?